16 mars



Brownies
250  g  Mörk blockchoklad 
2  dl  Hasselnöts kärnor 
4  dl  Vetemjöl 
1  tsk  Bakpulver 
4  Ägg 
4  dl  Strösocker 
2  dl  Gräddfil 
3  msk  Smör; rumsvarmt
2-3  msk  Ströbröd till formen

Smörj en avlång 1 1/2 liters kakform noggrannt med smöret.
Skaka runt ströbrödet så att hela formen, även kanterna täcks. Smält blockchokladen på låg värme så att den inte blir grynig.
Hacka nötkärnorna grovt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vispa ihop ägg och socker.
Häll i blockchokladen, mjölblandningen, gräddfilen och nötterna i äggsmet och rör samman allt till en jämn smet. Häll smeten försiktigt i formen.
Grädda 25 minuter i 225 grader. Låt kakan svalna, och ställ sedan in i
kylen ett par timmar före servering.


Jag vill ha!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0